Στέκι

Ζούμε σε μια κοινωνία που επικρατεί η ανεργία, ο φόβος, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Κυριαρχούν οι κάθε λογής πολιτικάντηδες που προσφέρουν υποσχέσεις και ψευδαισθήσεις. Κυριαρχεί η εκκλησία που κατέχει τεράστιες εκτάσεις γης και πουλά θρησκευτικά παραμύθια. Κυριαρχούν οι τοκογλύφοι τραπεζίτες που κατακλέβουν τους ανθρώπους αυξάνοντας τα κέρδη τους ακόμη και σε περιόδους «κρίσης». Καθημερινές απολύσεις, αύξηση των αστέγων, αυτοκτονίες και χρέη συνθέτουν το μενού της ημέρας. Κυριαρχούν επίσης τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που στρέφουν κανιβαλικά την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και κατασκευάζουν εσωτερικούς εχθρούς όποτε τους επιτάσσουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.

Μέσα σ’ αυτή την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση πραγμάτων και μετά από δράσεις, συζητήσεις και διαδρομή ενός χρόνου στα Τρίκαλα, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι.

Με αυτοοργάνωση και συνελεύσεις δρούμε αντιιεραρχικά χωρίς αρχηγούς και πολιτικούς πατέρες/μητέρες.

Με τις αρχές της σύνθεσης και της ομοφωνίας στις αποφάσεις που παίρνουμε.

Μακριά από πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ, Μ.Κ.Ο., τοπικές και εθνικές ηγετικές φατρίες, ελίτ και ειδικούς.

Αγωνιζόμαστε ενάντια:

–          στην εμπορευματοποίηση και τον καταναλωτισμό και προτάσσουμε αυτοοργανωμένες προσπάθειες συλλογικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

–          Στην καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στην καταπίεση και εκμετάλλευση της φύσης από τον άνθρωπο

–          Στον φασισμό, ρατσισμό και εθνικισμό, σε κάθε μορφής εξουσία από όπου και αν προέρχεται.

Προωθούμε ένα πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό εγχείρημα χωρίς μαγικές συνταγές και πενταετή προγράμματα.

Δημιουργούμε προτάγματα για μια διαφορετική πρόταση ζωής με αλληλεγγύη, συντροφικότητα, εξέλιξη.

Γνωρίζουμε  ότι το συλλογικό είναι στην φύση του ανθρώπου και των ζώντων όντων.

Η ιδιώτευση,το κέρδος και ο εγωκεντρισμός είναι παρά φύση πραγματικότητες που διογκώνονται στον όλο και επιθετικότερο καπιταλισμό της άρχουσας τάξης και των ελίτ που συσπειρώνονται γύρω της.

Ενάντια στην κυρίαρχη κουλτούρα της κατανάλωσης, της καταστροφής και των υπηκόων αντιτάσσουμε τον πολιτισμό των καθημερινών αγώνων, της συντροφικότητας, της ελευθερίας, της αντίστασης, της δημιουργίας πάντα με οριζόντιες και αδιαμεσολάβητες σχέσεις.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


3 Responses to Στέκι

  1. Christos Geo says:

    paidia eimai foithths sta tefaa, pou akrivws einai to steki?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *